Muggen bestrijden -Wat kan je zelf doen?

Muggenoverlast

In de lente zie je ze al snel weer verschijnen: Muggen in alle soorten en maten. We weten dat muggen ziektes kunnen overbrengen.. Alleen al aan Malaria sterven jaarlijks meer dan 1 miljoen mensen!  Dus muggen bestrijden is een serieuze aangelegenheid en gelukkig worden tegenwoordig telkens meer producten tegen muggen ontwikkeld. De muggenlamp is daar een voorbeeld van.

Muggen bestrijden -Wat kan je zelf doen?

Bestrijding van muggen begint bij het voorkomen ervan. Er zijn enkele simpele dingen die je kunt doen om je omgeving minder aantrekkelijk te maken voor muggen. Voorkom bijvoorbeeld stilstaand water in de buurt want muggen leggen hier hun eitjes. Muggenlarven hebben vervolgens 1 tot 2 weken nodig om zich te ontwikkelen. Zorg dus dat er geen water voor langere tijd kan blijven stil staan om te voorkomen dat muggen zich in je tuin voortplanten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een regenton of een vijver zonder vissen die de larfjes normaal gesproken anders zouden opeten. Muggen hebben echter ook al genoeg aan plekken zoals een gevulde emmer, verstopte dakgoten, kruipruimtes waar water in staat of rioolputten.

Een andere oplossing is het verspreiden van een citroengeur waar muggen een hekel aan hebben, of het tegengaan van zweetgeuren waar muggen op af komen.

Muggen verjagen in je huis

Voor muggen in huis zijn er diverse middelen te koop. Denk hierbij aan een muggenstekker of aan een muggenval. Het voordeel hiervan is dat ze goedkoop zijn en redelijk goed kunnen werken. Het nadeel is dat spuitbussen een chemisch goedje zijn en dat roept bij veel mensen weerstand op. Kleefstrips zijn niet zo smakelijk. Daarnaast moeten ze relatief vaak worden vervangen als ze vol zijn of als de lijm is uitgedroogd.

Muggen verjagen met een muggenlamp

Voor een constante bestrijding van muggen in huis en op kantoor zijn er heel veel producten te koop. Zo is er bijvoorbeeld een elektronische vliegenmepper waarmee de muggen worden geëlektrocuteerd. Daarnaast zijn er ook muggenvangers waarmee de insecten worden opgezogren, of een muggenstekker die in het het stopcontact wordt gestoken waarna er een voor de mug onaangename geur wordt verspreid.

Een heel effectieve oplossing is de UV muggenlamp.
Deze muggenlamp maakt gebruik van zowel UV-licht als een kleine hoeveelheid CO2 (kooldioxide) om de muggen aan te trekken. Wat deze lamp speciaal maakt is de toevoeging van het CO2. Muggen gebruiken kooldioxide om de adem van mensen en dieren op te sporen. Doordat de lamp dit ook aanmaakt is het een extra aantrekkingskracht om de muggen te lokken naar de lamp. In de lamp worden de muggen vervolgens gevangen in een speciaal bakje waar ze niet meer uit kunnen.

Muggen verjagen in de tuin

Het is erg lastig, zo niet bijna onmogelijk, om echt succesvol muggen te bestrijden in de tuin. De aanvoer immers van muggen buiten is onuitputtelijk.  Wel is het mogelijk om de muggenplaag te verplaatsen naar een ander gedeelte van de tuin door bijvoorbeeld een muggenval op te hangen. Hierin bevindt zich een opgedroogd lokmiddel wat actief wordt door er water bij te schenken. Je verjaagt dan de muggen zodat je zelf meer kunt genieten van je tuin.  Ook is een goede oplossing om een muggenlamp te plaatsen met een UV-lamp. Deze hang je dan uit de buurt van je terras  want je wilt de muggen vangen in het apparaat en daar zelf geen hinder van ondervinden. Je doet er overigens ook goed aan te kiezen voor een apparaat met een IP vermelding erbij. Dat geeft aan dat de muggenlamp tegen vocht bestand is.

Wij zijn benieuwd naar je mening

Geef een beoordeling

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0